fbpx
AT BEST RECRUITERS LTD

Първата среща с кандидата или какво е CV?

Първите впечатления се създават със CV, личната среща само ги потвърждава или отхвърля.

Усетили сте, че е дошло време за промяна и напускате текущото си работно място. Без значение дали желаете развитие, или не сте се разбирали с последния си работодател смяната на работното място е неделима част от вашето израстване като личност и професионалист.

 

Дошъл е моментът да попълните отново своето CV с актуална информация. В тази статия ще ви дадем няколко насоки как можете да подобрите своето CV, така че да направите добро първо впечатление.В началото на всяко CV е добре позната част с основна информация: вашите три имена, местоживеене, гражданство, дата и година на раждане и вашите контакти: телефон и имейл.

 

Тук можете да добавите и други начини работодателите да се свържат с вас, като skype име или друга платформа. Излезте от рамката, особено ако кандидатствате за по-креативна позиция. Представете се с едно-две изречения преди основната информация за вас.

 

След като сте посочили основната информация за себе си, следва вашето образование и квалификации. Попълнете коректно тези полета. Посочете какви дисциплини сте изучавали в университета. Попълнете какви допълнителни курсове сте взели в допълнение на вече придобитата квалификация, или други странични курсове.

Вашият опит е от изключително значение при избора дали ще бъдете поканени на интервю, или не.  Прилежно опишете предишния си опит на предходните работни позиции. Каква е била вашата задача на тази работна позиция, какви са били вашите отговорности, какви резултати сте постигали. Всичко свързано с работния ви опит се помества тук.

 

Съвети: При форматиране на автобиографията си изберете четими шрифтове и избягвайте нестандартните. Синтезирайте най-важната информация. По-подробно можете да си позволите да посочите в мотивационното писмо.

 

 

 

 

 

При напускане на работното си място, поискайте от бившия си работодател препоръка. Оставете някой да говори за вашата работа по обективен начин, като по този начин:

1. Показвате, че сте запазили добрите си взаимоотношения с предишния си работодател.

2. Оценката на вашите компетенции и опит е обективна и шанса за преувеличение на някои от качествата ви намалява.

 

Обективната оценка от трето лице би помогнала на агента за подбор на кадри да ви оцени. Оставете контактите на предишния си работодател на препоръката. Така интервюиращия сам може да зададе допълнителни въпроси, касаещи вашето представяне и успешни реализирани проекти.

 

В секция интереси, хобита и други опишете нещата, които харесвате да правите и как те ви помагат да се разтоварите и да бъдете по-фокусирани и продуктивни.

 

Вашите умения и компетенции са тези, които впечатляват работодателя. Посочете ги коректно, като ги оцените по скала, съответстваща на национална или международна стандартизация.

 

 

 

Ако позицията изисква мотивационно писмо – напишете и изпратете. Повече за мотивационното писмо можете да прочетете в статията ни: “Мотивационното писмо и защо е толкова важно в кандидатурата за работа

Снимката е изключително важна част от вашето CV, за това тя трябва да бъде актуална. Не е задължително да бъде паспортна, но снимка от нощното парти в дискотеката не е подходяща. На нея трябва да сте само вие, без приятели и известни личности. С подобни снимки рискувате да покажете непрофесионализъм и несериозно отношение към позицията.
Подберете  снимка, на която изглеждате естествено и е достатъчно светло около вас. Усмивката е препоръчителна.

 

 

В заключение: Автобиографията представлява вас, преди да бъдете поканен на интервю. Нейното предназначение е да ви осигури покана за интервю. Представете себе си, своя опит и компетенции. Добавете препоръки и мотивационно писмо и очаквайте поканата за интервю.

КАК МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕМ?

Нашите професионалисти за набиране на кадри са на разположение за да ви помогнат по пътя към вашата кариера. Разгледайте нашите свободни работни места и кандидатствайте директно. Може да се свържете с нас и ние ще Ви помогнем при търсенето на работа.

Контакти

AT BEST RECRUITERS Ltd.
гр. Велико Търново 5000
ул. Асти №6
hr@atbestrecruiters.com
+359 883 209 292