fbpx
AT BEST RECRUITERS LTD

Всичко за интервюто за работа онлайн

Какво променя компютъра при интервюто за работа?

В днешно време дигиталната сфера заема голяма част от ежедневието на масовия потребител на информация. Хората се осведомяват дигитално, комуникират дигитално, като по този начин избягват неудобствата на разстоянието, времевите разлики и локацията.

В тази връзка все повече работодатели предлагат възможността за онлайн интервюта на кандидати, които са от различен град или държава. Онлайн интервюто притежава същата тежест, като това лице в лице, за това не бива да бъде подценявано. Липсваща част в онлайн интервюто е ръкостискането, което носи със себе си една по-голяма тежест и психологично въздействие.

В тази статия ще разгледаме основни компоненти в онлайн интервюто и ще ви дадем някои насоки, с които да ви помогнем за следващия път, когато се сблъскате с онлайн интервю.

 

Като за начало, уточнете часа и се съобразете с евентуални разлики, произтичащи от часовите зони. Преди началото на интервюто е добре да знаете, дали ще се изисква уеб камера. Обърнете внимание и на псевдонима или потребителското име в платформата, която ще използвате.

На следващо място – устройството, от което ще проведете интервюто – смарт телефон, таблет, лаптоп, или настолен компютър. При първите изброени е добре да подсигурите стойка или поставка, както и в близост да имате електрически контакт и зарядно устройство.

 

Обърнете внимание на скоростта на интернет връзката си. Това е от изключителна важност за интервюто, особено ако то ще бъде с видеокамера. Тук, освен скоростта на сваляне на данни, важна за това как вие ще виждате лицето, водещо интервюто (дали образът ще бъде чист, или ще се получи пикселизация) е важна и скоростта с която качвате данни – това е как той ще ви вижда.

 

След като уточнихме няколко важни елемента ще продължим към  техническата част. Проверете силата на микрофона и дали има нужда от корекции. Пробвайте да позвъните на приятел, за да ви даде обратна връзка как се чувате, дали има нужда от корекция на микрофона. Ако интервюто включва камера, съветваме отново да направите тест за изображението и качеството му. Тук е важно да съобразите вие къде желаете да направите интервюто, т.е до коя стая от жилището си ще допуснете интервюиращия.

Съвети: За да изолирате страничните шумове препоръчваме слушалки с микрофон. С тяхна помощ ще успеете да оставите шумовете около вас настрана, за да не ви разсейват по време на интервюто. Шумове като кучешки лай, плачещо дете и други не биха били подходящи и само ще пречат.

 

Оставете телефона, имейлите, чатовете и други странични занимания настрана. След интервюто можете да продължите с тях. Също, както когато сте на интервю и изключвате звука на телефона си, след като ви поканят, така и при онлайн интервюто е добре да го направите.

 

Обърнете внимание на облеклото и цялостната си визия. По време на интервюто интервюиращия може да ви помоли да се изправите, за да може да ви види в цял ръст. Бъдете подготвени. Не се притеснявате и останете спокойни, макар че е  онлайн интервю и лицето, провеждащо интервюто не седи срещу вас, ако вие сте притеснени това ще бъде усетено по вашия глас.

 

В заключение: Останете спокойни и бъдете подготвени. Подсигурете си добра интернет връзка, обърнете внимание на техническата част и не забравяйте да изолирате страничните шумове. Облечете се добре, говорете ясно и високо.

КАК МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕМ?

Нашите професионалисти за набиране на кадри са на разположение за да ви помогнат по пътя към вашата кариера. Разгледайте нашите свободни работни места и кандидатствайте директно. Може да се свържете с нас и ние ще Ви помогнем при търсенето на работа.

Контакти

AT BEST RECRUITERS Ltd.
гр. Велико Търново 5000
ул. Асти №6
hr@atbestrecruiters.com
+359 883 209 292