fbpx
AT BEST RECRUITERS LTD

5 стъпки за успешно развитие в професионален план

Каквo прави успешните хора успешни?

Много професионалисти знаят, че пътят към успешното професионално развитие е осеян с много стръмни пътеки, много трънливи участъци, много препятствия и хора, които не желаят успеха на колегите си.
Истинският професионалист знае, че именно заради тези препятствия той е станал толкова добър в работата си, колкото е в момента. Трудностите каляват характера и дават възможност да се покажат наяве силните качества на човек, желаещ да се развива професионално.

Какви качества са нужни, за да бъдеш успешен в кариерата си?

• Бъди постоянен и не се отказвай лесно учи се и търси знание!
Също като водата, която си пробива пътя капка по капка, така и човекът трябва да бъде постоянен в това, което прави, без да се отказва. Всяка проява на съмнение води до разубеждаване и отказ от целта. Откажеш ли се веднъж от целта, то за следващия опит за достигането и ще изисква повече усилия от първия път. Бъди упорит и следвай целта!
Бъди жаден за знания и приемай предизвикателствата. Не забравяй, че във всяка сфера промените и модернизацията са неизбежни в даден момент. Търси информация и знания, за да можеш да “захраниш” своя професионализъм. Учи се докато приемаш нови предизвикателства. Проба-грешка и отново, за да знаеш кое е най-доброто в точния момент. Рискувай, когато можеш да си го позволиш!

• Приемай критиката на колегите си и търси обратна връзка за работата си.
Много малка част от хората издържат на чуждата критика, а още по-малко се вслушват в нея и търсят градивния елемент. Всяка една обратна връзка за качеството на работата ви дава ценна информация, за това какъв професионалист сте. По този начин можете да станете още по-добри във вашата сфера.

• Когато смяташ, че в дадена компания не можеш да се развиваш повече-напусни!
Бъди смел и търси развитие. Бъди готов на жертви в името на по-добро бъдете.
Използвай правилото на тройката-свободна позиция – образование- трудов опит. Напиши своето мотивационно писмо в рамките на една страница. Поискай среща и заложи на първокласния външен вид.

• Не се страхувай да кажеш, че не знаеш и признавай своите грешки.
Много хора се страхуват да кажат, че не са запознати с дадена тема в тяхната професионална среда. Вместо това те се опитват по всякакъв начин да се покажат като компетентни по всяка тема.Често обаче вместо да изглеждат като професионалисти те показват точно обратното. Ако не знаете как се прави нещо – признайте си. А след това научете как се прави. Дори и да сбъркаш в нещо, поеми отговорност за своите действия и признай когато си сбъркал. Самопризнанието ще донесе повече дивиденти, отколкото лъжата.

• Помагай на колегите си!
Спомняш ли си, когато започна работа в нова компания и не всички нови колеги бяха склонни да ти помогнат? Не подлагай новите си колеги на това. Бъди позитивен и разруши този порочен кръг. Запомни, че ако с колегите ти успявате в професионален план, то и компанията в която работите ще е успешна. Мениджмънта ще забележи положителната промяна и ще поощри успеха.

 

Заключение: За да бъдеш успешен в професионален план трябва да имаш качествата на лидер. Бъди уверен и постоянен, помагай на колеги и не се страхувай да признаеш грешките си, да това включва и провалите. От тях се учим най-добре. Бъдете от хората, които се мотивират да успеят при провал, а не от тези, които се отказват. Учете всеки ден и бъдете в крак с новостите в сферата, това ще ви помогне за успеха.
Предизвикайте лидера в себе си!

КАК МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕМ?

Нашите професионалисти за набиране на кадри са на разположение за да ви помогнат по пътя към вашата кариера. Разгледайте нашите свободни работни места и кандидатствайте директно. Може да се свържете с нас и ние ще Ви помогнем при търсенето на работа.

Контакти

AT BEST RECRUITERS Ltd.
гр. Велико Търново 5000
ул. Асти №6
hr@atbestrecruiters.com
+359 883 209 292