fbpx
AT BEST RECRUITERS LTD

Без тях светът остава на тъмно и студено

Беше люта зима в Родопите. Валеше обилен сняг. По свечеряване с група планинари пристигнахме в хижа Голям Персенк. Уморени бяхме. Представяхме си вече как вземаме топъл душ и се събираме край камината…

Но хижата беше потънала в студ и мрак. Хижарят ни посрещна притеснен, че от два дни е без ток и топла вода. Снегът не спира да вали, надежда за оправяне няма отникъде. Имаше вече десетина гости в хижата. Чудеха се какво да правят. Нощта навън настъпваше, времето беше опасно. Вътре – студ и мрак. Ни да си тръгнеш, ни да стоиш.

 

Разбрах каква е повредата и я отстраних. За мен не беше трудно, все пак това работя. Но до днес помня искрената благодарност на хижаря и колегите. Те ме накараха да се почувствам наистина невероятно.

 

 

 

 

Разказът е на Янчо Иванов от Бургас. Той е индустриален електротехник с дългогодишен опит и десетки успешно изпълнени обекти зад гърба. В момента работи в Холандия.

Ние от At Best Recruiters съдействахме на Янчо и десетки негови колеги да намерят в чужбина
повече признание, повече развитие и повече заплащане за отговорната си работа.

Защото знаем, че тя наистина е много отговорна. Често не си даваме сметка за това. Приемаме уменията им за даденост. Свързват някакви кабели, ръчкат по табла, нещо проточват, полагат, снаждат, монтират. Не са облечени в костюми, не носят вратовръзки, не ръководят огромни офиси, не излизат на сцена, не изнасят презентации, не търгуват през океана. Понякога дори нямаме търпение те да свършат своята работа: „Ох, няма ли да привършват най-сетне, конференцията ни трябва вече да започва!“

А всъщност без тях конференцията изобщо няма да започне,офисите ще останат затворени, компютрите ще спрат, презентация няма да има, а корабите със стоки няма да отплават.

На практика без тях всичко ще спре. Борси, цехове, заводи, производства.
Без тях ще е тъмно и студено, както на хижа „Голям Персенк“ в онази люта зимна нощ.  Ето какво ще стане, ако внезапно и по някакво чудо електротехниците изчезнат:


„Планетата ще потъне в мрак. Ще спре икономиката, ще блокират банките. Ще спре развитието на човечеството“.

-Янчо Иванов

 

 

„Ще се получи срив в производствата поради аварии, които няма да бъдат отстранявани“.
Георги Димитров и Александър Александров

Ще има щети, то се знае. Може и жертви да има. Но рано или късно ще се намерят нови хора, които да станат специалисти.
Димитър Димитров

 

 

„Ще спре икономическото развитие. Ще замре животът“.
Валери Евтимов

 

 

 

 

„Светът ще спре да съществува“.
Георги Йончев

 

 

 

 

Ние от AT BEST RECRUITERS никак не искаме светът да спира. Искаме той да върви напред, за да живеят хората все по-добре. Това е наша обща отговорност. Затова помогнахме на Георги, на другия Георги, на Валери, на Димитър, на Янчо и на още десетки като тях. Само така те ще могат да помагат на нас със своите знания, умения и сръчност. Ще могат да ги развият още повече. Ще работят в добър и опитен екип.

И ще бъдат оценени достойно за това.

Именно тези три причини ги тласнали към тежкото иначе решение да потърсят работа в чужбина. А след като вече я намериха, потвърждават:

В Холандия технологиите в електротехниката са на светлинни години напред в развитието си.

Възможностите за кариерно развитие – големи. Екипната работа – издигната в култ. Колегите – компетентни. Заплащането – отлично. Месечното възнаграждение е 2100 евро. Чисто.

 

 

Изплаща се седмица за седмица. Няма битови неуредици. Компанията настанява работниците в самостоятелни квартири за своя сметка. При нужда може да осигури и кола.
Работи се 13 седмици по 40 часа, след това 2 седмици се почива.

 

 

Но на първо място си остава любовта към професията.

 

 

За повечето от тях тя е преди всичко хоби. Неслучайно най-скъпите професионални спомени са свързани с помощ към закъсал човек или приятел. Както на хижа „Голям Персенк“. Това ги мотивира да вършат работата си със сърце, но в същото време никога да не забравят колко е отговорна.

 

 

За Димитър Димитров тя е като ходенето по въже. Понякога – като тънкото изкуство да приготвиш кулинарен шедьовър.

 

Янчо Иванов и Георги Йончев я сравняват с работата на лекаря: „Всяка грешка би довела до непредвидими, понякога необратими последствия“.

 

 

За да няма такива последствия се изискват високи нива на отговорност. Техническа грамотност. Сръчност. Електротехникът трябва да бъде концентриран в работата си, безкрайно внимателен и силно мотивиран да я доведе до успешен финал.

 

И тогава идва удовлетворението:

„Успешно изпълнихме инсталацията на 40-метрова яхта и я пуснахме в срок на вода“, спомня си един от моментите на лична професионална гордост Георги Димитров.

 

Холандия е един от най-големите пазари за електричество. Много българи вече работят в него, част от тях с нашето скромно съдействие. Местните компании отдавна са признали, че често качествата и потенциалът на нашите специалисти надминават в пъти колегите им от други националности. Търсенето на работници в сектора не спира.

 

AT BEST RECRUITERS може да ви помогне в намирането. На вашия нов коректен работодател.

Ако сте специалист в тази област, пазарът предлага изобилие от позиции за индустриални и корабни електротехници. (ship builders)

Ако се интересувате от позиции за индустриален електротехник, кликнете ТУК

Ако проявявате интерес към позиции за корабен електротехник, кликнете ТУК

Ако се интересувате от позиции, свързани с изграждане на ел.табла (panel builders),повече информация за условията и изискванията можете да прочетете ТУК.

 

КАК МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕМ?

Нашите професионалисти за набиране на кадри са на разположение за да ви помогнат по пътя към вашата кариера. Разгледайте нашите свободни работни места и кандидатствайте директно. Може да се свържете с нас и ние ще Ви помогнем при търсенето на работа.

Контакти

AT BEST RECRUITERS Ltd.
гр. Велико Търново 5000
ул. Асти №6
hr@atbestrecruiters.com
+359 883 209 292